In onze buurt zorgen wij voor mekaar. Vrijwillig waar het kan, professioneel waar het moet.

Kunstkring Berkelland Art (B-Art) zoekt bestuursleden M/V

Geplaatst doorKunstkring B-Art
CategorieOverig
Bijgwerkt opwoensdag 5 augustus 2020 09:18
Doelgroepgeen voorkeur
WerktijdenDe werktijden voor bestuursleden van de kunstkring liggen niet vast.
De ledenbijeenkomsten (± 4 keer per jaar) vinden doorgaans in de avond plaats (19.30 - uiterlijk 22.00 uur)
De bestuursleden komen, afhankelijk van de activiteiten, zo vaak bij elkaar als nodig is om alles goed te laten verlopen. Het tijdstip wordt steeds in overleg bepaald.
Gewenste vaardighedenHet is onze ervaring dat kunstenaars zich vooral willen bezig houden met het maken van kunst; niet met het organiseren van actviteiten.
Daarom zoeken wij vooral personen die het fijn vinden om evenementen te bedenken en te organiseren die het mogelijk maken kunst in Berkelland (en omstreken) toegankelijker te maken voor al wie daarin geïnteresseerd is en kunstenaars vanuit Berkelland e.o. actief daarbij te betrekken.
Bestuurlijke kwaliteiten en pragmatisch denken en handelen vinden wij daarom zeer belangrijk.
Creativiteit in het bedenken van nieuwe mogelijkheden en het aantrekken van jonge kunstenaars eveneens.
Van de voorzitter wordt bovendien gevraagd dat hij de kunstkring bij interne en externe gelegenheden goed kan vertegenwoordigen.
Plaats vrijwilligerswerkIn beginsel overal in Berkelland.

Sinds haar oprichting in 2005 spant Kunstkring B-Art zich in om samen met de (professionele en vrijetijds) kunstenaars de vele kunstuitingen (met grote en kleine K) die binnen Berkelland aanwezig zijn zichtbaarder en toegankelijker maken voor belangstellenden binnen en buiten Berkelland.
Daarbij kan men denken aan activiteiten als een tentoonstelling, een atelierroute, een kunstplein, een kunstwedstrijd, maar ook workshops voor de eigen leden en uitwisseling van hun kennis en vaardigheden.
Om dat alles ook in de toekomst te kunnen blijven doen en daarbij nieuwe mogelijkheden te creëren zoekt Kunstkring B-Art enthousiaste bestuursleden, waaronder met name een voorzitter, die een drijvende en coördinerende rol hierin zouden moeten spelen. Zij hoeven zelf geen kunstenaar te zijn. Affiniteit met kunst en cultuur is wel gewenst.

Lijkt het je interesssant om mee te denken met een aantal andere vrijwilligers over het bedenken, de organisatie en inrichting van de verschillende activiteiten van onze kunstvereniging in de komende jaren en heb je wel iets met kunst en cultuur, dan zouden we graag met jou in contact komen.


< Terug naar het overzicht | Reageren »

Over de plaatser

Kunstkring B-Art

Doel: 1. het contact tussen kunstenaars -(semi)professional of amateur- te stimuleren,
2. van elkaar door uitwisseling te leren en
3. activiteiten te ontplooien om het werk van de Berkellandse kunstenaars binnen Berkelland en daarbuiten uit te dragen.

Telefoon: 053 2317735

E-mail: secretariaat@kunstkringbart.com

Website: thhps://www.kunstkringbart.com

Inhoud begeleiding vrijwilligers: bestuursfunctie voor de kunstkring (liefst voorzitter)

Verzekering: Nee

Vrijwilligerscontract: Nee

Scholing: Nee

Onkostenvergoeding: Nee

Actief sinds april 2020

Team Neede Team Eibergen Team Borculo Team Beltrum Team Ruurlo