In onze buurt zorgen wij voor mekaar. Vrijwillig waar het kan, professioneel waar het moet.

De Drostlerhoeve

Geplaatst doorDe Drostlerhoeve
CategorieMensen met een verstandelijke beperking
Bijgwerkt opdinsdag 4 juni 2019 13:36
Doelgroepmensen met een verstandelijke beperking
WerktijdenMet name op de zaterdag en tijdens schoolvakanties, tijden in overleg.
Gewenste vaardighedenWe zijn kleinschalig en veelzijdig in het aanbieden van activiteiten. We gaan samen kijken waar uw interesses liggen en samen met u bekijken wat de mogelijkheden zijn.
Plaats vrijwilligerswerkEibergen (Holterhoek)

Op De Drostlerhoeve bieden we dagbesteding, vakantie opvang, logeer opvang en individuele begeleiding voor jeugd (8-18 jaar). En dagbesteding voor (jong) volwassenen.

Wil jij iets betekenen voor deze geweldige doelgroep en ervaring op doen?

We zijn kleinschalig en veelzijdig in het aanbieden van activiteiten. We gaan samen kijken waar uw interesses liggen en samen met u bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Met name op de zaterdag en tijdens schoolvakanties kunnen wij wat hulp gebruiken van vrijwilligers. Voor activiteiten als dierverzorging, tuin en kweekkas, vervoer, knutselactiviteiten, sport en spel, koken en bakken. Innovatie en nieuwe idee├źn zijn altijd welkom.


< Terug naar het overzicht | Reageren »

Over de plaatser

De Drostlerhoeve

Doel: De Drostlerhoeve biedt dagbesteding (groepsgewijze ondersteuning), logeeropvang (kortdurend verblijf) en vakantieopvang aan kinderen en volwassenen met een beperking.

Telefoon: 0630525821

E-mail: s.koldeweij@drostlerhoeve.nl

Website: www.drostlerhoeve.nl

Inhoud begeleiding vrijwilligers: Het is onze inzet om aan te sluiten bij de vraag van de client. We streven naar een basishouding van gelijkwaardigheid (samen de klus klaren) en vertrouwen. Aansluiten bij de mogelijkheden van de client werkt motiverend. Ook de dieren reageren op: de stem, benadering, de manier van contact zoeken, de manier waarop iemand zich in een stal begeeft. Dieren reageren ook wanneer ze foutief benaderd worden. De sociale aspecten en een goede sfeer vinden we zeer belangrijk en krijgt dan ook veel aandacht.

De gediplomeerde begeleiding probeert zijn kwaliteiten, rust en kennis over te brengen op de clienten.

Verzekering: Ja

Vrijwilligerscontract: Ja

Scholing: Nee

Onkostenvergoeding: Nee

Actief sinds januari 2016

Team Neede Team Eibergen Team Borculo Team Beltrum Team Ruurlo