In onze buurt zorgen wij voor mekaar. Vrijwillig waar het kan, professioneel waar het moet.

Vind jij het boeiend om met mensen te werken; te begeleiden en te regelen?

Geplaatst doorHumanitas Tandem
CategorieVerzorging en begeleiding
Bijgwerkt opdonderdag 28 maart 2019 09:18
Doelgroepvolwassenen
WerktijdenWe vragen een gemiddelde beschikbaarheid van 8 - 10 uur per week, die je geheel zelf kunt inplannen.
Gewenste vaardighedenJe vindt het boeiend om bij veel mensen thuis te komen en te onderzoeken hoe we hen een stapje verder kunnen helpen in dat wat zij wensen op gebied van sociale contacten en vrijetijd. Je hebt ervaring in of bent opgeleid voor het werken met mensen. Je hebt goede communicatieve vaardigheden, een goed analytisch en inschattings-vermogen. Je kunt vanuit respect en gelijkwaardigheid contacten aangaan en de regie bij de ander laten. Je vindt het prettig je kennis en ervaring te delen met vrijwilligers. Een flexibele en pragmatische instelling werken in je voordeel.
Voor dit werk is het noodzakelijk dat je beschikt over een auto.
Plaats vrijwilligerswerkJe werkt vanuit huis; maakt afspraken bij mensen thuis. Er zijn ook regelmatig afspraken in Groenlo, in Doetinchem en soms in Winterswijk.

Humanitas Tandem zoekt een ondersteunend coördinator.
Humanitas Tandem is een maatjesproject voor mensen met weinig tot geen sociale contacten, die daar met ondersteuning van een vrijwilliger verandering in willen brengen. Deze deelnemers hebben een jaar lang wekelijks contact met hun vrijwilliger. De ondersteunend coördinator begeleidt dit proces van begin tot eind onder eindverantwoordelijkheid van de betaald coördinator.
Je doet de huisbezoeken, begeleidt de deelnemer en de vrijwilliger, bezoekt de terugkombijeenkomsten van de vrijwilligers en bent mogelijk aanwezig bij trainingen en thema-avonden. Je wordt ingewerkt en begeleid door door de coördinator en hebt regelmatig overleg.


< Terug naar het overzicht | Reageren »

Over de plaatser

Humanitas Tandem

Doel: De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Onze vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen.
Humanitas Tandem biedt mensen die weinig of geen sociale contacten hebben een jaar lang een

Telefoon: (06) 57 55 25 08

E-mail: m.deveer@humanitas.nl

Website: https://www.humanitas.nl/afdeling/oostelijke-achterhoek/activiteiten/humanitas-tandem-achterhoek/

Inhoud begeleiding vrijwilligers: Al onze vrijwilligers gaan goed voorbereid aan de slag. Na je aanmelding neemt de coördinator contact met je op en maakt een kennismakingsafspraak met je. Je volgt een basistraining, deels online en een deel samen met andere nieuwe vrijwilligers. Er worden thema-avonden en vervolgtrainingen georganiseerd waarvoor je kunt intekenen.
Vrijwilligers treffen elkaar een aantal keren per jaar tijdens 'terugkombijeenkomsten. De coördinator is voor het contact altijd de achterwacht.

Verzekering: Ja

Vrijwilligerscontract: Ja

Scholing: Ja

Onkostenvergoeding: Ja

Actief sinds maart 2016

Team Neede Team Eibergen Team Borculo Team Beltrum Team Ruurlo