In onze buurt zorgen wij voor mekaar. Vrijwillig waar het kan, professioneel waar het moet.

Help jij iemand graag een stapje verder door samen op pad te gaan?

Geplaatst doorHumanitas Tandem
CategorieVerzorging en begeleiding
Bijgwerkt opdonderdag 28 maart 2019 09:18
Doelgroepvolwassenen
WerktijdenJe maakt je wekelijkse afspraken samen met je deelnemer. Voordat de coördinator je een voorstel doet, is er rekening gehouden met je mogelijkheden.
Gewenste vaardighedenBen jij geïnteresseerd in mensen en maak je zelf gemakkelijk contact? Dat is het belangrijkst. Daarnaast geduld, respect en goede communicatieve vaardigheden.
Bij Humanitas is gelijkwaardigheid in het contact een grote waarde. En wanneer je zelf al ervaren hebt of er van uitgaat, dat in het leven niet alles maakbaar is, werkt dat in je voordeel.
Plaats vrijwilligerswerkJe maakt je afspraken bij de deelnemer thuis en gaat van daaruit op pad.

Humanitas Tandem Achterhoek is een maatjesproject voor mensen met weinig of geen sociale contacten, die het zelf niet voor elkaar krijgen daar verandering in te brengen. Als maatje ondersteun je deze deelnemer een jaar lang met een wekelijkse afspraak. Samen onderneem je die activiteiten, die passen bij de wens en de situatie van de deelnemer, en die maken dat de deelnemer weer meer zelfvertrouwen krijgt; eigen activiteiten; andere mensen gaat ontmoeten. Samen ga je makkelijker ergens naar toe dan alleen. Uiteindelijk kan de deelnemer weer zelfstandig verder.
Bijvoorbeeld: eerst ga je samen fietsen, wandelen, winkelen, de natuur in. Later onderneem je iets wat aansluit bij een hobby en zoeken jullie misschien een vereniging of kijken jullie naar mogelijk vrijwilligerswerk voor je deelnemer.


< Terug naar het overzicht | Reageren »

Over de plaatser

Humanitas Tandem

Doel: De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Onze vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen.
Humanitas Tandem biedt mensen die weinig of geen sociale contacten hebben een jaar lang een

Telefoon: (06) 57 55 25 08

E-mail: m.deveer@humanitas.nl

Website: https://www.humanitas.nl/afdeling/oostelijke-achterhoek/activiteiten/humanitas-tandem-achterhoek/

Inhoud begeleiding vrijwilligers: Al onze vrijwilligers gaan goed voorbereid aan de slag. Na je aanmelding neemt de coördinator contact met je op en maakt een kennismakingsafspraak met je. Je volgt een basistraining, deels online en een deel samen met andere nieuwe vrijwilligers. Er worden thema-avonden en vervolgtrainingen georganiseerd waarvoor je kunt intekenen.
Vrijwilligers treffen elkaar een aantal keren per jaar tijdens 'terugkombijeenkomsten. De coördinator is voor het contact altijd de achterwacht.

Verzekering: Ja

Vrijwilligerscontract: Ja

Scholing: Ja

Onkostenvergoeding: Ja

Actief sinds maart 2016

Team Neede Team Eibergen Team Borculo Team Beltrum Team Ruurlo