In onze buurt zorgen wij voor mekaar. Vrijwillig waar het kan, professioneel waar het moet.

InHuis Steungezinnen - Klein moeite, groot plezier!

Geplaatst doorInHuis Steungezinnen Yunio
CategorieKinderen
Bijgwerkt opdinsdag 26 maart 2019 11:12
Doelgroepkinderen
WerktijdenIn overleg
Gewenste vaardighedenErvaring e/o affiniteit met kinderen.
Plaats vrijwilligerswerkBerkelland

Werk, financiën, kinderen, familieperikelen... Veel ouders hebben wel eens moeite om alle ballen hoog te houden. Vroeger klopte je dan aan bij oma, of de buurvrouw hielp je uit de brand. Tegenwoordig zijn gezinnen steeds meer op zichzelf aangewezen. En dat terwijl je elkaar met een klein beetje aandacht al enorm kunt helpen.
Ben jij dol op kinderen, en ben jij bereid om een kind uit de buurt eens van school te halen of mee te nemen naar de speeltuin om de hoek? Meld je dan aan als steungezin voor het vrijwilligersproject InHuis Steungezinnen van Yunio.

LAAGDREMPELIG
De ondersteuning door een steungezin is geen hulpverlening. Een steungezin biedt ook geen nachtopvang, zoals een pleeggezin. Geen bijzondere uitstapjes, maar gewoon een kopje thee na school of samen knutselen. De kinderen draaien een paar uur per week mee in jouw gezin en kunnen zich zo positief blijven ontwikkelen. Uitgangspunt is maatwerk: wat heeft het gezin nodig en wat kan jij bieden?

PASSEND BIJ JOUW SITUATIE
Wij zorgen voor een passende match waarbij vrijwilligheid en continuïteit belangrijke uitgangspunten zijn. Een pedagogische achtergrond is niet nodig, we zoeken mensen die ervaring hebben met kinderen én graag in een kind investeren.
Steungezin word je door een dag of dagdeel per week of per maand een kind op te vangen. Het kind krijgt bij jullie rust, veiligheid en gezelligheid. Zo lang als het nodig is of jij het wenst. De ouders blijven altijd verantwoordelijk voor het kind.

WAT VRAGEN WE?
- Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) van alle inwonende gezinsleden (deze wordt vergoed).
- Bereidheid om deel te nemen aan 3-4 bijeenkomsten per jaar

WAT BIEDEN WE?
- Professionele ondersteuning
- Voorbereidende cursus van 2 dagdelen voor nieuwe steungezinnen
- Aantal bijeenkomsten waarin ervaringen uitgewisseld kunnen worden en een verdiepend thema wordt aangeboden.
- Vergoeding van de gemaakte reiskosten

HOE WERKT HET?
Na aanmelding als vrijwilliger bij InHuis Steungezinnen bespreek je in een kennismakingsgesprek met de coördinator de werkwijze van InHuis, je motivatie, wensen en mogelijkheden. Wanneer je een partner hebt en inwonende kinderen, worden ook zij betrokken bij dit proces. Daarna volg je de cursus voor nieuwe steungezinnen. Dit draagt bij aan een goede voorbereiding en verrijking van je vrijwilligerswerk. Je ontvangt professionele begeleiding van de coördinator die bovendien regelmatig interessante themabijeenkomsten organiseert, waardoor je steeds verder kunt groeien in je vrijwilligerswerk. Tijdens de terugkombijeenkomsten wissel je ervaringen uit met de andere steungezinnen. Zo kun je van elkaar leren.
De eerstvolgende cursus voor vrijwilligers start 14 mei 2019.

INFORMATIE EN AANMELDEN
Heb je interesse en wil je graag een overbelast gezin uit de brand helpen? Neem contact op met één van de coördinatoren:
Madelon Misasa: 06 10 12 37 45
Dorien Luesink: 06 57 13 74 25
E-mail: inhuissteungezinnen@yunio.nl


< Terug naar het overzicht | Reageren »

Over de plaatser

InHuis Steungezinnen Yunio

Doel: Steungezinnen bieden opvang aan kinderen van overbelaste gezinnen waardoor de ouders tijd hebben om te werken aan verbetering van hun situatie en kinderen zich positief blijven ontwikkelen.

Telefoon: 06-10123745

E-mail: inhuissteungezinnen@yunio.nl

Website: www.yunio.nl

Inhoud begeleiding vrijwilligers: Steungezinnen ondersteunen de kinderen (en hun ouders) onder eindverantwoordelijkheid van een professionele coördinator.
We bieden een voorbereidende cursus, themabijeenkomsten en intervisie.

Verzekering: Ja

Vrijwilligerscontract: Ja

Scholing: Ja

Onkostenvergoeding: Ja

Actief sinds januari 2019

Team Neede Team Eibergen Team Borculo Team Beltrum Team Ruurlo