In onze buurt zorgen wij voor mekaar. Vrijwillig waar het kan, professioneel waar het moet.

redactieleden gezocht

Geplaatst doorOostgelderse Stichting voor Genealogie en Boerderijonderzoek
CategorieComputers en administratie
Bijgwerkt opmaandag 8 oktober 2018 11:52
Doelgroepvolwassenen
WerktijdenJe kunt zelf bepalen wanneer je de werkzaamheden wilt uitvoeren. Veel kan thuis met behulp van de computer.
Gewenste vaardighedenTaken worden verdeeld op basis van interesse en vaardigheden. Er zijn op voorhand geen specifieke vaardigheden vereist. Het belangrijkst is dat je het leuk vindt, enthousiast bent, en je in wilt zetten voor maken van een mooi en interessant tijdschrift.
Plaats vrijwilligerswerkThuis. En 4x per jaar vergaderein ergens in de Achterhoek.

Het Oostgelders Tijdschrift voor Genealogie en Boerderijonderzoek (OTGB) verschijnt 4x per jaar. Het tijdschrift wordt gevuld met artikelen betreffende de geschiedenis van families en boerderijen in de Achterhoek en Liemers. Het is een blad voor en door de lezers. We willen de redactie uitbreiden en versterken met enkele nieuwe redactieleden. Lijkt het je leuk om mee te werken aan het tot stand komen van dit blad, neem dan contact met ons op. Voor de uitgave van elk nummer vindt een redactievergadering plaats. (4x per jaar) Hier bepaal je samen met de andere redactieleden wat de inhoud van het nieuwe nummer gaat worden. De taken worden in onderling overleg verdeeld. Afhankelijk van je interesse en vaardigheden.
Taken van de redactie zijn o.a.:
Het verzamelen van kopij; het coördineren van de werkzaamheden van de redactie; zelf een bijdrage verzorgen; inhoudelijke beoordeling van een bijdrage; correctie van taal- en spelfouten; contact onderhouden met auteurs van artikelen, contact houden met de drukker; het opmaken van het nummer met behulp van een computerprogramma.

< Terug naar het overzicht | Reageren »

Over de plaatser

Oostgelderse Stichting voor Genealogie en Boerderijonderzoek

Doel: De stichting wil onderzoek naar familiegeschiedenis in Achterhoek en Liemers stimuleren en ondersteunen. O.a. door de uitgave (4x per jaar) van het Oostgelders Tijdschrift voor Genealogie en Boerderijonderzoek. (OTGB)

Telefoon: 06-30564426

E-mail: meerbeekherman@gmail.com

Website: www.otgb.nl

Inhoud begeleiding vrijwilligers: In overleg worden taken in bestuur en redactie verdeeld, afhankelijk van interesse en vaardigheden.

Verzekering: Nee

Vrijwilligerscontract: Nee

Scholing: Nee

Onkostenvergoeding: Ja

Actief sinds oktober 2018

Team Neede Team Eibergen Team Borculo Team Beltrum Team Ruurlo